En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangına Peklik: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Sonunda yangın gibi durumlarda dahi baplar insanların çıkışı bâtınin elverişli konumda olur.

Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da mekân alıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları tombul isim topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut dinlence yaptığı kocaman binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği mecburi olarak kullanılmalıdır.

Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının yönı sıra otomasyon sistemlerine reva aksesuarlarla donatılmıştır. Cümle odası yangın bapları camlı mümkün.

Firmaların umumi olarak pratik yöntemi; Apartmanların Mecra Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı hevesliarak; kötüda kâin Garaj adına iniş bâtınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

Zahir yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması gerektiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir mütehassıslık yerı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak güvenliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Fevkda yer vadi kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Kapı bentlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına sebep Yangın Merdiveni Kapısı olur.

Yangınlar bazı o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği da eritebilmektedir. Essah takılmış bir yangın bapsı binanın sineindeki çatı sakinlerinin dünyaarı tahliyesini belli müddet emin hale getirir.

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele kızılınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin bile ziyadesiyle önemle kovuşturma edilmesi gerekmektedir.

Veriler kapıların belli derecelere kadar dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin kâffesi manevra ortamında kaydedildiği sinein essah hayatta aynı sonuçları vermeyebilir.

Report this wiki page